What is Credit Score? How to Check Cibil Credit Score

Кредитният рейтинг на CIBIL е много важен в процеса на всяко кандидатстване за кредит. Преди да даде заем, тя проверява вашата проверка на кредитния рейтинг на Cibil и ако вашият кредитен рейтинг е минимален, тогава може да се наложи да се сблъскате с много често срещани проблеми при получаване на заем от банката.

Ако вашият кредитен рейтинг на CIBIL е добър, тогава ще получите заем по лесен начин, в противен случай ще получите кредит поради липса на добър кредитен рейтинг. Повечето хора трябва да се сблъскат с много финансови проблеми поради липса на пълни познания за кредитния рейтинг на CIBIL.

Важно е да имате информация за кредитния рейтинг на CIBIL и как работи и как можете да увеличите и проверите кредитния си рейтинг, много е важно да имате общи знания за него, ще го обсъдим днес.

Какво е кредитен рейтинг на CIBIL? С лесни думи

Transunion Cibil Limited Company (Компанията за кредитна информация, оперираща в Индия) работи по нея. Компанията има над 2400 членове, включително банки, финансови компании, небанкови финансови компании и компании за жилищно финансиране. От това можете да говорите и Калкулатор за допустимост на лични заеми.

CIBIL Пълна форма

Бюро за кредитна информация (India) Limited

Това е резултат въз основа на 3-знакова финансова транзакция, а диапазонът на точките е между 300 до 900. Резултатът на CIBIL се изчислява въз основа на предишната кредитна история на потребителя, а работата на финансовия отдел на CIBIL се установява и се отпуска кредитът CIBIL Резултат.

Как да проверите отчета за резултатите от CIBIL?

Търсите информация, свързана с Cibil, например как да проверите доклада си за оценка, как да го преглеждате чрез Pan Card, как да подобрите резултата? Cibil всъщност е организация, която поддържа регистър на вашата кредитна история, която е свободна да проверите резултата онлайн.

Чрез Cibil (Бюро за кредитна информация India Limited) ще ви бъде предоставен кредитен рейтинг, който се издава според старата ви кредитна история. В него е дадена оценка от триста до деветстотин.

Колкото по-висок е резултатът, даден от Бюро за кредитна информация India Limited, толкова повече заем можете да получите от него. Ако вашият резултат е лош, тогава ще имате затруднения с получаването на заем и вземането на кредитна карта.

Как работи резултатът на CIBIL?

Преди 2000 г. всеки човек можеше да вземе заем от друга банка, дори след като взе заем от една банка. Но при Cibil, ако не сте платили вноските по заема, взети от никоя банка, тогава тази банка незабавно актуализира Cibil.

За да може другата банка да знае, че вече не сте платили вноската по заема от банката. Не само това, ако не сте попълнили сметката и на вашия Post Paid Mobile, тогава тя също е актуализирана Cibil, поради което има проблем с получаването на заем.

Как да видите отчета си CIBIL?

Ако търсите заем от банка? Ако отговорът е да, тогава първо трябва да знаете за резултата си, свързан с Cibil / кредит. По-долу ще ви кажем как можете да проверите вашия Cibil Score.

За да проверите Cibil Score, отидете на официалната мрежа на Cibil. Уебсайтът му е https://www.cibil.com/freecibilscore, тук ще видите формуляр, който трябва да попълните.
В този формуляр трябва много да попълвате вашето име, адрес, имейл и т.н.
След като попълните формата, ще трябва да попълните Rs 550, след което ще ви бъде предоставена информация за Cibil Score.
Информация за вашия Cibil Score ще бъде изпратена на вашия мобилен номер и на вашия имейл.
Ако не можете да получите информация онлайн, можете също да получите вашата информация за Cibil Score офлайн. За целта ще трябва да изпратите вашите документи и Rs 550 Dd, т.е. чернова на Office of Demand.
Има много такива приложения, чрез които можете да знаете резултата си, като например можете да знаете резултата си чрез приложението „Paisa Bazaar“.
Вашият Cibil Score се проверява от банката от вашия собствен номер на пан. Веднага щом въведете Панорамен номер, се отваря цялата ви кредитна история.
Как да подобрите отчета си CIBIL

Ако сте с лош резултат, има някои начини да го подобрите, като приемете, който можете да увеличите оценките на вашата карта с резултати. Така че, ако искате да поддържате добър отчет за вашия Cibil Score, обърнете специално внимание на някои от нещата, дадени по-долу: –

Не оставяйте вноска от заема, взета от банката
Никога не отхвърляйте чека си
Платете заема навреме
Не дръжте плащане с кредитна карта.

You May Also Like

About the Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *